Breng(t)wetenschap in de klas!

Nieuws

Wetenschap uitleggen aan kinderen is ook een taak van een hoogleraar

“Kinderen laten kennismaken met wetenschap is zó cruciaal. Het onderwijs wordt er beter van, en dat alleen al maakt dat wetenschap van waarde is voor de maatschappij.” De nieuwe hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, Maarten Kleinhans, is er helder over: onderwijs geven vindt hij als hoogleraar minstens zo belangrijk als onderzoek doen. Misschien wel belangrijker, maar in ieder geval net zo leuk.

Maarten Kleinhans is per 1 juni benoemd tot hoogleraar ‘Water en Zand’, zoals hij de naam van zijn leerstoel zelf heeft versimpeld. “Met mijn leerstoel ‘Fysische Geografie, in het bijzonder processedimentologie van riviergedomineerde systemen’ aan de Universiteit Utrecht houd ik mij bezig met alle water, zand, modder en planten van de bergen tot de zee.”

Met grote zandbakken en stroomgoten bootst Kleinhans in het klein rivieren na, inclusief de vegetatie in de vorm van alfalfa. “Ik onderzoek hoe stromend water landschappen maakt van zand en modder, van de bergen naar de monding van de rivier in zee.”

> lees verder


Terug naar het nieuwsoverzicht