Lesmateriaal


Alle klassen die deelnemen aan Alle Scholen Verzamelen editie 2019 gebruiken speciaal ontworpen materialen om de gegevens mee te verzamelen. Voor editie 2019 is door de wetenschapsknooppunten en de onderzoekers een tekenvel ontworpen waarop de leerlingen hun favoriete buitenspeelplek moeten tekenen. Daar hoort een raster bij waarmee de leerlingen hun tekening kunnen analyseren. Rondom het onderzoek van Alle Scholen Verzamelen editie 2019 is door de wetenschapsknooppunten en de onderzoekers samen bovendien een lespakket ontworpen.

De rasters en een bijbehorende lesbrief worden eind mei naar de deelnemende klassen opgestuurd. De overige materialen die de leerlingen nodig hebben om het onderzoek uit te voeren zijn vanaf 1 juni op deze pagina te downloaden. Klassen die zich hebben aangemeld krijgen hierover nog nader bericht.

Materialen

  • Download hier de resultatenposter.
  • Download hier het werkblad ‘teken je favoriete buitenspeelplek’. Let op: schrijf wel je klassencode in de rechterbovenhoek en geef de nieuwe werkbladen een nummer, en druk het werkblad dubbelzijdig af!
  • Je kunt het resultatenformulier hier downloaden. Het wordt ook per mail naar de deelnemende klassen gestuurd. Je kan hieronder het filmpje kijken over hoe het resultatenformulier werkt.

Filmpjes

  • Filmpje 1: Hoe gebruik je het raster?

  • Filmpje 2: Hoe gebruik je het resultatenformulier?