Over ons

Over de wetenschapsknooppunten

De doelstelling van de Nederlandse wetenschapsknooppunten is het bevorderen van de onderzoekende houding en nieuwsgierigheid van kinderen en (aankomende) leraren. De wetenschapsknooppunten zetten zich in om wetenschappelijke kennis vanuit alle vakgebieden toegankelijk te maken voor het (basis)onderwijs in hun regio. Zij vormen een samenwerkingsverband tussen universiteiten, scholen en schoolbesturen in het PO en in de onderbouw van het VO, pabo’s, wetenschapsmusea en andere regionale kennisnetwerken.

Over de wetenschappers
Sophia Levitskaja en Renata van der Weijden zijn van de Roosevelt Universiteit in Middelburg, an honours college van de Utrecht Universiteit.
Sophia is van Duitsland en studeert op de Roosevelt Universiteit. Sophia specialiseert zich in Milieu wetenschappen en Chemie, en richt zich op een masters in , and aiming for a masters in milieutoxicology. Zij zal haar academische stage richten op het Alle Scholen Verzamelen onderzoek met Drinkable Rivers. Ze zal betrokken zijn in het prepareren van gestandaardiseerde water monsters die naar participerende scholen zullen worden gestuurd. Ook zal ze de water monsters die wij van een aantal scholen zullen vragen analyseren, meedoen op 15 mei met een van de scholen, en naderhand de resulterende data analyseren.
Renata is een Geo Chemist, en ook actief op Wetsus en de Wageningen Universiteit in milieu technologie. Renata zal bovenstaande activiteiten samen met Sophia voltrekken, ook als begeleider.