Wetenschapsknooppunt Tilburg

Wetenschapsknooppunt Tilburg University

Het Wetenschapsknooppunt in Tilburg organiseert activiteiten onder de noemer Tilburg University Junior.

Het wetenschapsknooppunt Tilburg University richt zich op kinderen van 9 t/m 14 jaar in de regio Tilburg, en hun ouders/verzorgers en leerkrachten. Wij werken samen met partners binnen en buiten de universiteit, om samen zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met wetenschap.

Meer informatie is te vinden op onze website: www.tilburguniversity.edu/junior

Activiteiten

Elk schooljaar geven inspirerende wetenschappers van Tilburg University les aan kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Het zijn leerzame en boeiende colleges die jaarlijks door honderden kinderen gevolgd worden. Deze gratis colleges laten hen kennismaken met wetenschap en de universiteit.

Via verschillende gratis lesprogramma’s kunnen kinderen van groep 6, 7, 8 kennismaken met diverse wetenschappelijke thema’s. Een van de programma’s is een ‘serious game’, een educatief bordspel waardoor kinderen inzicht krijgen in de ingewikkelde vraagstukken rondom de hongerproblematiek in de wereld. De Zero Hunger Game werd ontwikkeld met wetenschappers van Tilburg University en is bedoeld voor scholieren van het basis- en voortgezet onderwijs.

Night University Junior is het jaarlijkse wetenschapsfestival van Tilburg University voor kinderen van 9 tot 14 jaar, en hun (groot)ouders. Er zijn Junior-colleges, workshops en demonstraties door wetenschappers. Zo ontdekken kinderen op een laagdrempelige manier wat wetenschap is, en maken ze kennis met de universiteit.

Meer activiteiten en uitleg vindt u op de website van Wetenschapsknooppunt Tilburg University. Neem ook een kijken op onze Facebook en Instagram.

Contact

Linda Parasiz
junior@tilburguniversity.edu
 a.j.m.parasiz@tilburguniversity.edu