Wetenschapsknooppunt Tilburg

Wetenschapsknooppunt Tilburg University

Het Wetenschapsknooppunt in Tilburg organiseert activiteiten onder de noemer Tilburg University Junior.

Het wetenschapsknooppunt Tilburg University richt zich op kinderen van 9 t/m 14 jaar in de regio Tilburg, en hun ouders/verzorgers en leerkrachten. Wij werken samen met partners binnen en buiten de universiteit, om samen zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met wetenschap.

Activiteiten

Elk schooljaar geven inspirerende hoogleraren van Tilburg University les aan kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Het zijn leerzame en boeiende colleges die jaarlijks door honderden kinderen gevolgd worden. Deze gratis colleges laten hen kennismaken met wetenschap en de universiteit.

Op Juniorkennisbank.nl bevat leerlijnen voor leerlingen en kleerkrachten. Op de website kunnen ze alles leren over wetenschap.

Junior Night University is een programma van Tilburg University voor kinderen van 9 tot 14 jaar (en hun ouders). Er zijn mini-lezingen en leuke workshops. Ontdek wat wetenschap is door te doen, te bewonderen en te ontdekken.

Meer activiteiten en uitleg vindt u op de website van Wetenschapsknooppunt Tilburg University. Neem ook een kijken op onze Facebook en Instagram.

Contact

Saskia Immens
junior@tilburguniversity.edu
 s.j.p.m.immens@tilburguniversity.edu