Wetenschapsknooppunt Wageningen

Wetenschapsknooppunt Wageningen University

Wetenschapsknooppunt Wageningen University brengt wetenschap in de klas. We nodigen kinderen uit op de universiteit en gaan met wetenschappers de klas in met onderwerpen die passen bij het curriculum van de basisschool of naar aanleiding van actualiteit. Het Wetenschapsknooppunt Wageningen University (WKWU) is een samenwerking tussen Wageningen University & Research en de PABO van de Christelijke Hogeschool Ede.

Jaarlijks organiseren wij het Senior Science Lab, een inspiratie dag voor tweedejaars PABO studenten van de CHE. Van verschillende onderwerpen zijn korte filmpjes gemaakt die voor iedereen te zien zijn op onze website.

Daarnaast bieden we de gratis webapp TOOL voor “onderzoekend leren” en “ontwerpend leren“ aan, waarmee leerlingen zelf gestructureerd aan de slag kunnen. Het is daarmee een prachtige werkvorm om het leerproces in beeld te brengen, omdat er automatisch een logboek wordt bijgehouden. In september 2024 wordt “spelend leren” aan TOOL toegevoegd voor de onderbouw.

Verder zijn er via de website lespakketten en inspiratiekaarten beschikbaar. Deze materialen zijn ontwikkeld door wetenschappers, studenten van de pabo en leerkrachten.

Activiteiten

Contact

Ellen van Seben

Website: www.wur.nl/wkwu
Twitter: @WKWageningen