Wetenschapsknooppunt Wageningen

Wetenschapsknooppunt Wageningen University - Regio Foodvalley

Wetenschapsknooppunt Wageningen University brengt wetenschap in de klas. We nodigen kinderen en (aankomende) leerkrachten uit op de universiteit en brengen wetenschap en techniek in de klas door middel van aantrekkelijke lesactiviteiten in de regio Foodvalley. Zo maken kinderen en (aankomende) leerkrachten kennis met onderzoekend en ontwerpend leren.

We nodigen regelmatig schoolkinderen en hun leerkrachten uit op onze universiteit of gaan naar scholen toe. We organiseren ieder jaar verschillende activiteiten, zoals de kinderuniversiteit, Junior Science Labs, de Ontwerpwedstrijd, Wetenschapper in de Klas en Senior Science Lab.

We bieden daarnaast ook de webapp TOOL voor Onderzoekend leren aan waarmee leerlingen aan de slag gaan met onderzoekend leren. Daarnaast zijn er lespakketten en inspiratiekaarten beschikbaar. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld klimaat, dieren en gezondheid. De pakketten zijn ontwikkeld door wetenschappers, pabo-studenten en leerkrachten.

Het Wetenschapsknooppunt Wageningen University (WKWU) is een samenwerking tussen Wageningen University & Research en de Christelijke Hogeschool Ede.

Activiteiten

Contact

Ellen van Seben

Website: www.wur.nl/wkwu
Twitter: @WKWageningen