Enschede

PRE-U JUNIOR

Het Wetenschapsknooppunt van de University of Twente (Pre-U Junior) zorgt voor het versterken van de verbinding tussen het basisonderwijs en de wereld van wetenschap en technologie. Samen met basisscholen en andere partners organiseert Pre-U Junior activiteiten en doet onderzoek om de kennis en houding van kinderen ten opzichte van wetenschap en techniek te verbeteren.

Het knooppunt richt zich op kinderen van 4-12 jaar en op hun leerkrachten en ouders. Pre-U Junior vormt een stevig netwerk met scholen uit de regio, waarbij ook het voortgezet en hoger onderwijs worden betrokken. In de regio wordt samengewerkt met science centra, bedrijfsleven, pabo’s, gemeenten en andere partners en op nationaal niveau met andere universiteiten en relevante instellingen.

previous arrow
next arrow
Slider

 

De activiteiten van Pre-U Junior zijn erop gericht om nieuwsgierigheid bij kinderen te stimuleren en interesse te wekken voor de wetenschap achter alledaagse verschijnselen. Zo worden er Xperimenta middagen georganiseerd vol interessante proefjes, ondersteunen de Science Coaches de implementatie van wetenschap & technologie op school en kan er met de klas een bezoek worden aan verschillende laboratoria op de University of Twente, zoals het Pre-U Leerlingenlab of het Designlab.

Voor meer informatie:

Wetenschapsknooppunt Pre-U Junior

Postbus 217
7500 AE  Enschede

Telefoon: 053 489 4890

E-mail:
pre-u-junior@utwente.nl

Website:
www.utwente.nl/pre-u  |  www.onderzoekenmetdeklas.nl