Maastricht

WETENSCHAPSKNOOPPUNT ZUID

De wetenschapsknooppunten van Universiteit Maastricht, Tilburg University en Technische Universiteit Eindhoven gaan samenwerken! Zij vormen samen het Wetenschapsknooppunt Zuid.

In Maastricht brengen we primair en voortgezet onderwijs en wetenschap bij elkaar. Dit gebeurt onder andere door lezingen en activiteiten, als het Kidzcollege, het Teenscollege en zelfs een theatervoorstelling! Op deze manier kunnen kinderen een beter beeld krijgen van wat onderzoekend, ontwerpend en ondernemend leren is, wat het betekent om op de universiteit te studeren en te ontdekken of dat wel of niet bij ze past.

Het zal binnenkort dus ook mogelijk zijn om via Wetenschapsknooppunt Zuid op zoek te gaan naar activiteiten in de regio Tilburg en Eindhoven, waardoor er kennis gemaakt kan worden met drie universiteiten. Dit helpt bij het maken van de keuze of wetenschappelijk onderwijs bij een kind past, en zo ja, welke universiteit het beste aansluit bij de interesses en mogelijkheden.

Omdat Wetenschapsknooppunt Zuid nog volop in ontwikkeling is, is er nog geen officiële website beschikbaar.

Wel kan een overzicht van activiteiten die georganiseerd worden door Universiteit Maastricht gevonden worden op www.maastrichtuniversity.nl/scholieren.

Voor meer informatie:

Wetenschapsknooppunt Maastricht, M&C/MUO

Minderbroedersberg 4-6

Postbus 616

6200 MD  Maastricht

Telefoon: (043) 388 2771

E-mail: Coördinator Susan Berger:  susan.berger@maastrichtuniversity.nl