Rotterdam

WETENSCHAPSKNOOPPUNT EUR

De Erasmus Universiteit verzorgt binnen het Wetenschapsknooppunt wetenschapslessen voor de basisschool en middelbare school.

Wie zijn wij?
Het Wetenschapsknooppunt EUR brengt Wetenschap en Technologie naar de klas. In oriënterende en verrijkende lesmodules voor leerlingen tussen de 8 en 15 jaar, hun leerkrachten en onze partners, maken we wetenschappelijk denken tastbaar.

previous arrow
next arrow
Slider

 

Expertise
Het Wetenschapsknooppunt EUR is expert op het gebied van onderzoekend leren voor plusklassen en individuele hoogbegaafde leerlingen. Kennis over en ervaring met de doelgroep maakt dat wij wetenschap op inspirerende en prikkelende wijze kunnen overbrengen. Sinds de start in 2010 hebben wij ruim 10.000 leerlingen en hun docenten bediend.

Leerlingen
De lesmodules van het Wetenschapsknooppunt EUR stimuleren een enthousiaste, nieuwsgierige en onderzoekende houding voor wetenschap en onderzoekend leren. De wetenschappelijke onderzoekscyclus is het uitgangspunt in de lessen, waarin gewerkt wordt aan onderzoekend leren, academische vaardigheden en 21e eeuwse vaardigheden. De belevingswereld van de (hoogbegaafde) leerlingen en de maatschappij waarin we leven staan daarbij centraal.

Leerkrachten (in spe)
Het Wetenschapsknooppunt EUR begeleidt (aankomende) leerkrachten om onderzoekend leren mogelijk te maken in de klas, zodat zij de leerlingen kunnen opleiden naar de wensen van de toekomstige maatschappij.

Partners
Het Wetenschapsknooppunt EUR streeft naar een duurzame relatie met scholen, schoolbesturen en PABO’s om de komende generaties leerlingen en leerkrachten te begeleiden naar de school van de toekomst.

Missie & Visie
Het Wetenschapsknooppunt EUR brengt het onderwijs van de toekomst en de wetenschap in de school van nu. Als bruggenbouwer tussen de innovatieve wetenschap en de praktijk in de klas, biedt WK EUR prikkelend, stimulerend en onderzoekend onderwijs voor maximale talentontwikkeling.

Doet uw school al mee?
Interesse in een van onze programma’s? Bekijk het complete aanbod voor het Primair onderwijs of Voortgezet onderwijs of bekijk de website van het wetenschapsknooppunt Zuid Holland: www.wetenschapsknooppuntzh.nl en schrijf u in.