Wageningen

WETENSCHAPSKNOOPPUNT WAGENINGEN UNIVERSITY

Het Wetenschapsknooppunt Wageningen University (WKWU) heeft als doel basisschoolleerlingen te enthousiasmeren voor de wetenschap. We brengen wetenschap in de klas en nodigen de kinderen en aankomende leerkrachten uit op de universiteit. Voor kinderen organiseren we activiteiten als de Kinderuniversiteit en Junior Science Lab, daarnaast bieden we voor de gehele klas de ontwerpprijsvraag en Wetenschapper in de klas. Naast onze activiteiten hebben we ook een aanbod van divers lesmateriaal als de themapakketten OOL, leskisten en leerkrachtinspiratiekaarten.

Al onze activiteiten en lesmateriaal zijn ontwikkeld samen met wetenschappers, leerkrachten en/of pabo-studenten en gaan over voeding en leefomgeving. In 2016 hebben we de app TOOL, www.onderzoekendlerenapp.nl gelanceerd. Een digitaal leermiddel waarmee kinderen zelfstandig onderzoek kunnen uitvoeren volgens de onderzoekscyclus. Voor onze activiteiten vragen we een kleine bijdrage en het lesmateriaal is vrij beschikbaar via de website.

Het WKWU is een samenwerking tussen Wageningen University & Research en de Christelijke Hogeschool Ede. Met deze samenwerking ondersteunt het wetenschapsknooppunt Wageningen University ook onderzoekend leren in de opleiding Leraar Basisonderwijs aan de CHE.

previous arrow
next arrow
Slider

 

Voor meer informatie:

Wetenschapsknooppunt Wageningen University

Postbus 17
6700 AA  Wageningen

Telefoon: (0317) 48 59 66

E-mail: wetenschapsknooppunt@wur.nl

Website: www.wur.nl/wkwu