Alle Scholen Verzamelen

Alle Scholen Verzamelen!

Tijdens Alle Scholen Verzamelen zijn groep 7 en 8 echte onderzoekers! Samen met andere basisschoolleerlingen door heel Nederland verzamelen leerlingen data, die gebruikt worden bij een groot onderzoek. Bij de editie van 2021 gingen we aan de slag met het onderwerp waterkwaliteit samen met stichting Drinkable Rivers. Lees hier meer over de samenwerking tussen de wetenschapsknooppunten en Drinkable Rivers. 

Editie 2021: Citizen Science over waterkwaliteit op 28 mei 2021

Benieuwd naar onze laatste, succesvolle editie? Check hieronder de aftermovie! We hebben met ongeveer 90 klassen uit heel Nederland de waterkwaliteit van onze rivieren, beken, kanalen en sloten gemeten. Op deze kaart kun je de afzonderlijke metingen bekijken. De paarse punten zijn de metingen die gedaan zijn tijdens Alle Scholen Verzamelen! 2021. Daarnaast zijn onze onderzoekers druk aan de slag gegaan om de metingen te analyseren, en daarvan hebben ze de volgende resultaten al bekend gemaakt. 

Benieuwd naar wat er ontdekt en gemeten is?
Download de resultaten dan hier!

Editie 2021 In de media

De TU TV kwam langs bij de Gabrielschool in Delft, Zuid-Holland. Ze spraken daar met de lerares, de leerlingen en met onderzoeker en coordinator Sandra de Vries over het onderzoek van stichting Drinkable Rivers. Ze deelden hun filmpje op Facebook en Instagram. Kijk ook mee! 

Het NPO Radio 1 journaal besloot om bij ODS de Bundeling in Bunde, Limburg op bezoek te gaan. Op het Radio 1 journaal van 29 mei kun je tussen minuut 42 en 46:35 horen wat ze daar zag, hoe de kinderen het ervaarden en spraken ze ook met het onderzoeksteam van Drinkable Rivers. Luister hier!

Vakblad H2O schreef ook een artikel over het onderzoek van Alle Scholen Verzamelen! 2021. Lees het artikel hier

Foto sfeerimpressie

Meedoen 

Volgend jaar hebben we weer een nieuwe editie van ASV! 

Global Goals

Alle Scholen Verzamelen 2021 sluit aan bij de doelen voor duurzame ontwikkeling van de VN. Binnen deze Global Goals for Sustainable Development zijn 17 thema’s geformuleerd, waarin doelen zijn vastgesteld voor een duurzamer leven. Editie 2021 van Alle Scholen Verzamelen sluit aan bij doel 3 Goede gezondheid en welzijn, 4 Kwaliteitsonderwijs, 6 Schoon water en sanitair, 13 Klimaatactie en 14 Leven in water.