ASV 2022

Heb jij al gestemd? 

Wint Alle Scholen Verzamelen de Klokhuis Wetenschapsprijs??

Dat ligt aan jou! 


Het onderzoek waar we met z'n allen zo hard aan gewerkt hebben is genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs! 
 
Je kunt NU stemmen op het onderzoek van dr. Yara Toenders en dr. Karlijn Hermans op de site van Het Klokhuis.
Hoe geweldig zou het zijn als je straks bij een uitzending van Het Klokhuis kan zeggen "daar heb ik aan meegewerkt! Dit is ook een beetje mijn onderzoek" 

Dus wil jij ook dat jouw (en dus ons) onderzoek wint, zorg dan dat we de meeste stemmen hebben. Stem dan voor 19 maart op Alle Scholen Verzamelen - Wij vinden! 

Stem hier op Alle Scholen Verzamelen!
Stem!

kinderen in groep 6, 7 en 8 worden voor één dag echte onderzoekers bij alle scholen verzamelen!

Alle Scholen Verzamelen is een bijzonder project, georganiseerd door alle Wetenschapsknooppunten door heel Nederland. Het is een citizen science onderzoek, speciaal gericht op kinderen. Dit betekent dat onderzoekers van de universiteit de hulp inschakelen van kinderen uit het hele land, om samen een onderzoeksvraag op te lossen. Leerlingen in groep 7 & 8 uit heel Nederland gaan gezamenlijk op één dag data verzamelen voor een echt wetenschappelijk onderzoek.  

Dit project is alleen een succes als er zo veel mogelijk kinderen meedoen. Want hoe meer kinderen uit het hele land data verzamelen, hoe makkelijker je een enorme hoeveelheid informatie kunt verzamelen die representatief kan zijn voor Nederland . Met de resultaten die de kinderen verzamelen dragen ze dus een onmisbaar stukje bij aan een wetenschappelijk onderzoek. En al die leerlingen worden dan voor even een echte onderzoeker!

ASV 2022 

Het thema voor Alle Scholen Verzamelen editie 2022 was “Wij vinden!”. Leerlingen vergelijken wat zij belangrijk vinden met wat volwassenen die invloed hebben op hun sociale omgeving belangrijk vinden en hoe ze hier naar handelen. Hebben kinderen hele andere ideeën bij wat er nodig is in hun sociale omgeving om zich goed te voelen? Kunnen zij door hun stem en die van volwassenen te vergelijken dichter tot elkaar komen en elkaar beter begrijpen? Dit gingen de leerlingen, onder leiding van wetenschappers dr. Yara Toenders en dr. Karlijn Hermans van de Erasmus Universiteit Rotterdam, met zijn allen onderzoeken!

Heb je meegewerkt als sleutelfiguur aan het onderzoek van de kinderen en wil je op de hoogte blijven van de resultaten van het landelijke onderzoek? 

Eerdere edities

In 2019 vond de eerste editie van Alle Scholen Verzamelen (ASV) plaats. Meer dan 3000 leerlingen uit het hele land deden onderzoek naar hun favoriete buitenspeelplek. Onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen wilden zo namelijk te weten komen hoeveel natuur kinderen tegenkomen in hun dagelijks leven. Daarom vroegen ze hulp van zo veel mogelijk bovenbouwklassen uit het hele land. Op 12 juni, de nationale buitenspeeldag, werden al die bovenbouwleerlingen voor een dag universitair onderzoeker! Bij de editie van 2020/2021 deden kinderen onderzoek naar de waterkwaliteit, samen met stichting Drinkable Rivers. Bekijk hier meer informatie over onze vorige edities. 

sfeerimpressie eerdere edities